Spåntækning med træspån

Vi tækker stort og småt med træspån

Hos Moesgaard ApS har vi efterhånden mange års erfaring med at tække tag og facader i Blåvand, Henne og generelt Vestkysten samt resten af Danmark og Norden.

Jo flere steder vi sætter træspånerne op, jo mere er vi sikre på at det her er den nye og rigtige vej at gå som alternativ til stråtage, hvis man vil det mere miljøbevidste valg eller bare ønsker sig et smukt og varigt tag.

Vi laver både de helt store projekter og de mindre opgaver, som eksempelvis sommerhuse og tilbygninger.
Træspåner til tag og facader giver flere muligheder indenfor træsorter og i forhold til om du ønsker det helt råt med fremtrædende  vedligeholdelsesfrit træ, eller om du ønsker at bevare træets varme glød med olie eller tjære. 

Træsorterne vælges ud fra hvor lang holdbarhed, du ønsker på dit træbyggeri

Selvproducerende træspån 

Hos Moesgaard ApS bruger vi myndighedsgodkendte tag- og facade spåner i akacie, eg og lærk. 
Spånerne fås efter ønske både rå og forbehandlede. Vi er selvproducerende af træspån. 

Hvis dette er noget du kunne være interesseret i, er du mere end velkommen til at kontakte os, for at få et uforpligtende tilbud på et tag i træspån allerede i dag.

Kontakt os

Montering og holdbarhed af træspån 

Vi bruger kvalitets spåner og andet træ, som vi selv producerer. Der er estimeret følgende levetid for spånerne:

  • Akacie 90-100 år
  • Eg 70-80 år
  • Lærk 40-50 år


Vi anbefaler en taghældning på 45 grader for den bedste vandafledning og ved lavere hældning forventes levetiden reduceret med ca. 15%.
Vi monterer altid på kvalitets undertag og med rustfrie klammer og skruer, der kan tåle træets høje indhold af garvesyre.

Vi har mange års erfaring med træspån i Norden

Vi monterer i hele Skandinavien, Grønland, Færøerne og Island. Alt efter klimaet kan du vælge forskellige træsorter, men i det danske klima, med vores høje luftfugtighed, er det akacie eller eg, vi vil anbefale som tag. De øvrige sorter egner sig bedst til mindre udsatte facader.

Har du en god ide, hvor der kan anvendes træspån eller generelt bæredygtige løsninger, som vi skal kigge på eller mangler du en god idé?

Så kontakt os gerne i dag på 51 94 59 59 eller skriv til vores mail mail@moesgaardaps.dk